В деня, в който Великобритания трябваше да напусне ЕС, британските депутати отново

...
В деня, в който Великобритания трябваше да напусне ЕС, британските депутати отново
Коментари Харесай

Пълен провал за Мей. Британските депутати за трети път отхвърлиха сделката за Брекзит

В деня, в който Англия трябваше да напусне Европейски Съюз,  английските депутати още веднъж отхвърлиха съглашението на премиера Тереза Мей за Брекзит. 
 Британските депутати отхвърлиха всички различни разновидности за договорка за Брекзит  Британските депутати се съгласиха да отсрочат Брекзит  Тереза Мей даде обещание да подаде оставка, в случай че депутатите одобрят договорката за Брекзит
Днес 344 депутати гласоподаваха " срещу " договорката, а едвам 286 - " за ".

За трети път Народното събрание отхвърля договорката на Мей - след гласуванията през януари и март.

Сега министър председателят има време до 12 април да търси способи за удължение на преговорния развой с Европейски Съюз, с цел да избегне Брекзит без договорка.

Мей съобщи, че гласуването ще има " тежки последствия ".

Вариантите са анулация на Брекзит или излизане от Европейски Съюз без договорка. Британските депутати ще гласоподават в понеделник по разнообразни оферти за сформиране на нов проект.

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин още веднъж изиска Мей да подаде оставка и да се проведат избори.

Министърът за Брекзит Стивън Баркли също съобщи, че е време премиерът да подаде оставка: " Това би трябвало да е последното поражение по договорката на Тереза Мей. Свърши се. Трябва да продължим напред. "

В отговор на днешното гласоподаване в английския парламент ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск написа в Twitter:

" С оглед на отхвърлянето на съглашението за отдръпване от Камарата на общините, взех решение да свикам изключително Европейския съвет на 10 април. "

От Европейската комисия разясниха, че Англия би трябвало да уточни какво следва преди 12 април: " Днес опцията за разлъка без договорка наподобява евентуална. Европейски Съюз се приготвя за това от декември 2017 година и е изцяло подготвен за подобно развитие. Оттегляне на Англия без съглашение може да се чака. "

Европейски Съюз ще остане обединен. Ползите от съглашението за отдръпване, в това число преходният период, няма да по какъв начин да са вероятни при никакви условия при овакантяване без съглашение. Частични съглашения не са вероятни, разясниха още от Европейска комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР